09 december 2006

Ätstörning

För att äta julbord krävs strategi, något som ganska få vet om eller klarar av att lägga upp. Vilket ju är lite märkligt med tanke på den långa tradition av julhetsätande som ändock finns i detta land. En del tror att de tips som så här års brukar spridas i kvällstidningarna är rätt väg. Men blaskorna har ju fel om det mesta annat, så varför skulle de vara trovärdiga i denna fråga? Visst kan man äta en hel måltid baserad på revbensspjäll, lax och löjrom. Men hur gott är det egentligen?

Endast den som har lång erfarenhet vet att tänka annorlunda. Vet att det kritiska momentet är att klara av att motstå det bländverk som dukats upp inför de svultna gästerna. Om du ska bli en framgångsrik julbordsbesökare gäller det att börja med att inspektera de mörka hörnen. Var finns dessertbordet? Och vilka skatter döljer sig på det?

Idag har H och jag gjort vårt bästa för att skövla dessertbordet på Hamburger Börs. Definitivt ett av de bättre som funnit sin väg till min mage. Tiramisu (serverades i långpanna!), chokladmousse, dito pannacotta, konfekt och olika sorters småkakor är bara ett axplock av läckerheterna.

Den sista tuggan tog jag för 11 timmar sen. Sockerchocken har fortfarande inte gått över.

Inga kommentarer: