08 februari 2007

Kroppsliga konflikter

Kroppen är knäpp! När man nu begåvats med två av samma sort, t ex fötter, så kan man ju tycka att de borde samarbeta. Men inte då. Hos alla människor är det ena benet lite dominant och vill bestämma. Och för att visa det så försöker det benet hela tiden ta längre steg än det andra. Tämligen oschysst tycker jag! Istället för ett bra samarbete så stövlar det benet bara på, medan den andra stackarn flåsar bredvid och förtvivlat försöker hålla jämna steg.

Sånt här kan vara bra att veta om man någon gång går vilse i djungeln. För om man inte i förväg listat ut vilket ben som är det dominanta så kommer man att gå i cirklar om man tappar bort sig. Det fick jag lära mig av en djungelöverlevnadsexpert på teve igår. Dessvärre berättade han inte hur man tar reda på vilket ben som är vilket, så jag kommer att vara chanslös nästa gång jag blir vilse i Amazonas. Om jag inte hoppar på ett ben förstås!

Visste ni också att man inte luktar med hela näsan samtidigt, utan att det växlar mellan vänster och höger näsborre! Det är sant, de intervjuade en luktexpert på radion häromveckan och hon sa så! Men spelar det någon roll vilken näsborre man använder undrar ni kanske? Ja, det gör det faktiskt! För vänster del av näsan är kopplad till vänster hjärnhalva, och tvärtom. Och eftersom hjärnan inte heller samarbetar så värst bra med sig själv (inte min iallafall) så sysslar höger halva med sina saker medan vänster har helt andra intressen och projekt på gång. En av dem (har glömt vilken) har t ex specialiserat sig på attraktion hos andra människor, medan den andra halvan är fullkomligt osocial och struntar helt i alla snyggingar som man stöter på. Detta betyder alltså – så sa hon luktexperten som var på radion! - att jag kanske missat den pangbrud som skulle ha blivit min hustru, bara för att det just då var fel näsborre som var i tjänst!

Det kan kännas ganska nedslående, men visst verkar drömmen om fred i världen som tämligen utopisk så länge inte ens våra egna ben kan samarbeta med varandra!

Inga kommentarer: