09 januari 2007

Topplistan

Jag tokshoppade en ny almanacka häromdan, så nu kan det nya året börja på riktigt. Dags att vända nytt blad och gå vidare typ. Men först kanske 2006 ska summeras, det hör ju liksom till början av ett nytt år.

Tänkte först skriva en topplista över dejter värda att minnas (av olika anledningar) men Magnus var lite tveksam till den idén så vi skippar det. Jag presenterar därför istället stolt listan över

2006 års bästa konserter
1. Depeche Mode på Stadion i juli. Lågoddsare som tar hem förstaplatsen! Sommarvarmt och 30 000 i publiken. Dessutom spelade de låtar de inte spelat live på över 15 år. En magisk kväll!
2. Thåström i Annexet i mars. Andra gången samma vecka jag såg honom. Thåström var kanon båda gångerna men det var en mycket bättre publik i Globen vilket höjde konserten ett par snäpp till!
3. Bruce Springsteen på Hovet i maj. Gammal traditionell amerikansk folkmusik med Bruce och hans stora band. Spelglädje som man sällan får nöjet att uppleva!
4. Bo Kaspers Orkester på Cirkus i december. Jämfört med spelningen på jazzfestivalen var det här inför en mer trogen publikskara och de kunde då leka lite mer. Speciellt ett trumpetsolo som var helt makalöst!
5. Peps Persson i Borås i maj. Inte alls min musiksmak egentligen men det var grymt ös i den lilla lokalen.

Bubblare
Johan Piribauer m fl (vårvisfestival) på Sten Sture i Gamla Stan, Depeche Mode i Globen, Thåström i Västerås och i Visby, Lisa Ekdahl i Visby, Eva Dahlgren och Bo Kaspers Orkester på Skeppsholmen (jazzfestivalen).

Klassiska topplistan (måste ju visa att jag inte bara är ett popsnöre!)
1. Sommarkonsert (flöjt och harpa) i Adolf Fredriks kyrka med bl Bach, Grieg, Sibelius och Peterson-Berger. Lätt, somrigt och vackert!
2. Kungliga Filharmonikerna i Konserhuset i samband med riksdagens högtidliga öppnande (bl a Bizet, Wagner, Elgar och Tjajkovskij). Filharmonikerna är alltid filharmonikerna!
3. Fläskvartetten på Skeppsholmen (eller snarare under, i ett helt nedsläckt bergrum – mycket suggestivt!)

Inga kommentarer: