07 januari 2009

Rester och resor (men inga restresor)

2009. Dags att börja ett nytt liv. Igen. Men den här gången har det hittills gått sämre än vanligt. Vi skyller det på våra kära nyårs-middagsgäster.

Visserligen åt vi upp den hemmagjorda (mycket smaskiga!) glass-tårtan redan på nyårsdagen. Men den sista flaskan skumpa gick inte åt förrän härom kvällen. Och i chokladasken finns det fortfarande massor med godbitar kvar. Inte lätt att börja ett nytt liv då inte!

Bättre då att planera för alla dagar som tomma ligger och väntar på att fyllas med roliga saker. En del är redan klart: P ska tre veckor till Nicaragua i mars. Och från bortre Asien kommer det med jämna mellanrum glada mejl om ett berg på Borneo som jag bara måste upp och kliva på någon gång i början av sommaren. Sen blir det en sväng till Blekinge när vitsipporna blommar som bäst. Göteborg var också alldeles för länge sen och borde därför hinnas med. Och Bretagne ska vi tydligen till någon gång framåt augusti. Det känns som om kalendern redan är full. Och då är fortfarande varken sommarens paddlingar eller mina regelbundet återkommande Skånebesök inplanerade.

Usch, det nya året känns nästan lite stressigt redan. Inte alls bra! Tror jag slår igen kalendern, och tar en pralin till istället…

3 kommentarer:

Anonym sa...

Sommarsemester i Skateholm är gjutet, det kommer du inte ifrån. Det finns fortfarande mycket målning kvar att göra. Och P får föja med, perfekt med en till som kan jobba :-). Förhoppningsvis kan jag erbjuda lika fint väder som i somras.

Jenny

Anonym sa...

Glöm inte vilsepromenad i skärgården och besök i Grödinge. Föresten behöver man inte åka så långt som Skåne för att uträtta dagsverken. Grödinge går också bra... Välkommen! ;o)

Magnus

Anonym sa...

Nu blir det reklam från reseledaren!

AirAsia har just nu en liten kampanj, fram till den 18 jan, Kuala Lumpur - London för 2-2.500 kr, enkel biljett. Via KL tar vi oss lätt till Borneo och Mount Kinabalu för några hundralappar. Upp till toppen på 4.095 meter blir det apostlahästarna.

Efter det vilar vi i varma källor, vid hot springs, besöker våra "nästan kusiner" i Sepilokreservatet, bor några nätter i djungeln, sköljer av oss resdammet i en eller ett forsränningar på ett par, tre timmar. Vill du inte prova på att dyka, åker jag dit några dagar innan, "klarar av det" så möts vi upp i Sandakan eller Kota Kinabalu. Låter inte det som en plan???

En annan resrutt är att du hittar en billig biljett hit till Lanta, och då blir rutten Stockholm - Krabi ( Phuket? ) - KL - Borneo - KL - London - Sverige ( Ryan Air till V-ås ? )

Jag funderar på att boka min returbiljett nu med AirAsia, i början av juni, 2:a eller 3:e. Gigi, som tycker jag borde komma hem till Sverige lite tidigare, funderar på om jag inte borde boka till i slutet av maj, 28:e eller 29:e ...


Johan