01 juni 2008

Vroom, vroom, svisch!

Vissa sporter gör sig bäst på teve. Nu menar jag inte bandymatcher i snöstorm. Alla som hävdar att man aldrig ser bollen på bandy har heller aldrig varit på en bandymatch. Bollen är faktiskt större i verkligheten än på teveskärmen (i alla fall på min lilla 19-tummare, som by the way oväntat repat livsmod igen!) Och om man ändå inte ser bollen så beror det troligen på att man druckit för mycket glögg, och då spelar väl inte en boll hit eller dit så stor roll - man är lika glad ändå!

Men nu var det inte bandy den här texten skulle handla om. Nej, den sorts sporttävlingar jag tänker på är såna där det går ut på att man som publik ska stå vid en dammig vägkant och ha tråkigt ett par timmar innan något händer. Och om man inte står vid den dammiga vägkanten och väntar i ett par timmar innan något händer, så får man inte en så pass bra plats att man ser nåt när det väl händer något. Så därför står man där och har tråkigt. Tills det händer något. Vilket det gör i typ tre sekunder. Sen har marathonlöparen/ cyklisten/rallybilen svischat förbi och det är bara att packa ihop och gå hem igen.

Lådbilsracet på Djurgården idag var inget undantag. Väntan, väntan, väntan. Och sen for det förbi något med fyra hjul och ett vettskrämt barn i.

Då var det roligare att titta på alla snygga gamla veteranbilar.* Det fanns till och med en T-Ford som var till salu. Det vore väl nåt att ha som första bil! Enkel att köra verkar den också. En pedal för framåt och en för bakåt. Och gasen har bara två lägen att hålla reda på: halvfart och helfart. Det senare innebär ca 60 km/h vid medvind i nedförsbackar om man är kissnödig och har hemlängtan. Nästan så att lådbilarna går fortare. Men å andra sidan så hinner folk se en ordentligt när man kommer körande!

*Det var det årliga Gärdesloppet som gick av stapeln idag. Här finns det kuliga bilder!

3 kommentarer:

Anonym sa...

1. Tur att teven är svajig då och då - genererar fler potentiella blogginlägg

2. Har de inga stånd som säljer godisremmar vid lådbilsrejset? Kan kompensera tristessen.

3. Varför hänvisa till SvDs bilder, när du kunde ha släpat med dig Televinken?

Anonym sa...

Är Televinken död eller?

Mycket Mera Mikke sa...

Televinken är borta!

En regnig torsdag i november gick han ut för att köpa cigg och en kvällstidning. Sade han. Sen dess har jag inte sett röken av honom.

Han är en rastlös själ. Kanske vandrar han nu på en gata i en stad långt borta, eller ligger på rygg på en äng och tittar på molnen och funderar över livets flyktighet. Kanske kommer han tillbaks. Kanske inte. Den som lever får se.