17 oktober 2007

Småkaksblues

Idag fick jag inom loppet av en timme godkänt resultat på tentan i arbetsrätt, och blev erbjuden ett jobb som jag sökt.

Vilket väl låter som två goda anledningar för att hissa mungiporna och fira med en kopp te och ett paket småkakor. Men nej då, mycket vill så klart ha mer. Mycket mer.

Trots att 30% av de som skrev tentan körde så är jag inte nöjd med att ha klarat mig. Varför bara vara kronprins när det finns nån som är kung. Ett G är ju inget värt när det finns VG. Eller för den delen MVG! Trots att jag vet att ingen annan än Jan Björklund utanför den akademiska världen bryr sig om betyg så dras jag med i hetsen. Helt onödigt och så väldigt meningslöst.*

Och jobbet? Tja, det var inte riktigt vad jag tänkt mig. Helt ok. Men inte drömjobbet. Så jag tackade nej. Kräsen är bara förnamnet. Högmod säger eftertankens kranka blekhet.

Så istället för att fira med småkakor så tröstäter jag desamma. Maryland Cookies med jordnötter i. Kan rekommenderas! Fast inte om man är nötallergiker förstås. Men det är ju inte jag. Alltid nåt att glädjas åt...

*Fast en fördel med det nya betygssystemet är att ingen människa vet hur mycket mitt D är "värt"!

4 kommentarer:

Anonym sa...

ett g är mycket värt (i relation), det betyder att du inte få en helg förstörd med en omtenta... bara en sådan sak...

Anonym sa...

Precis! Och med nationalekonomisk mått mätt (vilket är ämnet för nästa tenta) så är ju marginalvärdet betydligt större mellan IG och G än mellan VG och MVG!

Anneli sa...

Och dessutom har du kakor.

Anonym sa...

Hade! Kakor is tyvärr no more...